Lauko kepsninė Big Green Еgg MiniMax
Lauko kepsninė Big Green Egg MiniMax leis gaminti bene viską. Leiskite sau atrasti naują požiūrį į maisto gaminimą lauke ir atraskite dar neragautus naujus skonius.
Big Green Egg prekinis ženklas gyvuoja jau daugelį metų ir asocijuojasi su patikimumu bei kokybe. Ilgametė patirtis leido Green Big Egg sukurti kepsnines, kuriose apgalvota kiekviena smulkmena nuo maksimalaus funkcionalumo iki preciziško dizaino.
Mūsų internetinėje parduotuvėje rasite tik žinomų ir patikimų gamintojų kepsnines. Savo klientams užtikriname aukštą prekių kokybę, paprastą ir saugų apsipirkimą, greitą pristatymą bei garantiją įsigytoms kepsninėms.
Trumpa informacija
Grotelių skersmuo | Ø 33 cm |
Kepimo paviršius | 856 cm² |
Kepsninės svoris | 35 kg |
Aukštis | 50 cm |
Gamintojas | Big Green Egg, JAV |
Kepsninės talpa
1 x 3 kg svorio kalakutas |
4 mėsainiai |
1 viščiukas |
2 jautienos antrekotai / steikai |
1 šonkaulių juosta |


Kepsninių privalūmai
Ar vis dar lyginate kepsninę su šašlykine? Iš pirmo žvilgsnio panašu, juk abiejose kepama ant anglių žarijų. Tačiau kepsninių galimybės yra kur kas platesnės. Kad gerai suprastumėte skirtumą, svarbu žinoti, kad yra trys pagrindiniai maisto ruošimo būdai: konvekcija, kondukcija ir mikrobangos.
Pirmasis būdas – konvekcija, kai uždarame plote cirkuliuoja karštis, kuriame yra ruošiamas maistas. Konvekcijos būdu maistas yra gaminamas orkaitėje, kepsninėje ar uždarame puode. Tik pastarajame karštis cirkuliuoja ne oro, o karšto vandens būdu.
Kondukcija – tai maisto gaminimas, kada karštis ruošiamam maistui perduodamas nuo įkaitusios masės. Geriausias kondukcijos pavyzdys yra keptuvė. Įkaitusi keptuvė tampa karščio perdavimo tarpininke.
Trečiasis metodas – maisto gaminimas mikrobangomis. Pavyzdžiui, skrudintuve įkaitusi spiralė perduoda karštį mikrobangomis. Ir, žinoma, geriausias pavyzdys mikrobangų krosnelė.
Sužinoję apie šiuos tris būdus, galime grįžti prie šašlykinių. Jose maistas paprastai ruošiamas naudojant iešmus arba groteles. Maisto kepimas ant iešmų yra gaminimas mikrobangomis. Jei naudosite specialias kepimo groteles, maistą gaminsite kondukcijos būdu. Įkaitusios grotelės perduoda šilumą tose vietose, kur yra sukibimas su maistu. Tačiau iš esmės šašlykinės yra sukurtos veikti mikrobangų principu. Dėl šios priežasties tenka nuolat sukinėti maistą, esantį ant iešmų ar grotelių. Pagrindinis šašlykinių trūkumas, kad maistas yra šildomas tik iš apačios.
Taigi, kuo yra pranašesnės kepsninės? Jos visuomet turi groteles ir dangtį, tai yra esminiai skirtumai. Dažnai kyla klausimas, kam kepsninėms reikalingas dangtis. Būtent jis leidžia kepsninėje gaminti visais trimis būdais (konvekcijos, kondukcijos ir mikrobangomis) ir netgi rūkyti maistą. Dangčiu galima ilgai išlaikyti tolygią norimą temperatūrą. Iš esmės kepsninės nereikėtų lyginti nei su šašlykinėmis, nei su puodais ar orkaitėmis, nes tai yra universalus būdas gaminti maistą bet kokiu norimu būdu. Todėl ir paruoštas produktas yra išskirtinis. Turbūt niekur kitur nepagaminsite tokios sultingos, bet apskrudusią plutelę turinčios mėsos. O ką jau kalbėti apie kepsninėje gaminto maisto nuostabų kvapą. Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Lauko kepsninė Big Green Egg MiniMax puikus pasirinkimas gaminant maistą 4-6 asmenims!